Nok en suksess med «Folk av røvere i Skien by»

22 09 2017

Nå er de i gang igjen, gjengen fra «Prøysen og vi», med ny fantastisk forestilling: FOLK AV RØVERE I SKIEN BY!  Etter 2 fullsatte forstillinger på teater Ibsen før sommeren, går nå ferden videre til nabobyen Porsgrunn. Forestillingen var satt opp på kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn 20. og 21. september.

Tekst: Hanne Augestad Smith

Foto: Kai Hansen

IMG_5301

I forfjor var det full klaff med forestillinga «Prøysen og vi!» for Skien Diakonale Senter v/»Reskom», Skienfjordens Trekkspillorkester og Teater Ibsen. Før sommeren var det klart for en ny forestilling: FOLK AV RØVERE I SKIEN BY!  De to første forstillingene gikk for fulle saler på Teater Ibsen i Skien, og denne uka var turen kommet til kulturhuset i Porsgrunn «Ælvespeilet». Gjennom tekster, sanger, sketsjer og personlige betraktninger fikk publikum en personlig og nær forestilling fylt med både humor og alvor. Forestillingen var bygget opp med kjente og kjære norske sanger som Åge Aleksandersens «Lys og varme», «Det begynner å likne et liv» av Ole Paus, «På rett kjøl» av Bjørn Eidsvåg og mange andre.

 

I forestillingen medvirket både ansatte, brukere og frivillige fra ressurskomiteen fra Skien Diakonale Senter (SDS), kalt Reskom. SDS er et lavterskel frivillig tilbud for rusavhengige som driver dagsenter, hybelhus og natthjem i Skien. Teater Ibsen stiller med det tekniske apparatet, mens tidligere skuespiller Sylvia Salvesen står for manus og regi.  Skienfjordens Trekkspillorkester med dirigent Jørn Arve Rønningen i spissen stod for musikken. Trekkspillorkesteret var for anledningen utvidet med både cello, fløyte og saksofon, traktert av lærere ved Skien kulturskole. Kulturskolen har også stilt med øvingslokaler og instrumenter.

 

 

 


Handlinger

Informasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: